Proteză parțială - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Proteză parțială

Este o proteză mobilă care se foloseşte atunci când mai există dinţi restanţi pe arcadă. Edentațiile extinse frontale, laterale sau terminale pot fi protezate cu ajutorul protezelor mobile ce pot înlocui un număr variabil de dinți, între 4-12, pe o arcadă dentară.

Proteza parțială poate fi:

  • acrilică
  • flexibilă
  • scheletată

Proteza partiala acrilicaProteza parțială acrilică – este alcătuită dintr-o baza acrilică dură, de culoare roz pal ca și gingia, pe care sunt fixaţi dinţi din acrilat. Proteza se fixează pe dinţii restanţi vecini edentaţiei cu croşete din sârmă de Wiplă.

      

Proteza parțială flexibilă (elastică) – este un tip mai moale de proteză realizată din materiale asemănătoare cu nylonul (ValPlast, Luciton FRS, Duraflex, Flexstar) sau vinil (Flexite, Ultraflex). Acest tip de proteze sunt rezistente și elastice. Proteza elasticaSunt alcătuite dintr-o bază de culoare roz-pal sau transparentă care se sprijină pe suportul osos și sisteme de prindere pe dinţii existenţi (croşete) care sunt aproape invizibile. Acest tip de proteze prezintă o bună stabilitate și pacientul le acceptă mult mai repede deoarece sunt mai ușoare și provoacă leziuni minime sau chiar deloc.