Implantologie - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Implantologie

implantologieImplantologia este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui dinţii lipsă sau grav deterioraţi din cauza cariilor, accidentărilor sau bolii parodontale.

Datorită progreselor ştiinţifice galopante, medicina dentară poate îmbunătăţii considerabil confortul şi aspectul oamenilor. Imaginea poate fi păstrată sau mult îmbunătăţită cu ajutorul implantologiei care poate fi considerată ”regina” stomatologiei.

Lipsa dinţilor, mai ales a celor din zona frontală, poate avea un impact negativ asupra psihicului pacientului, dând o senzaţie de handicap cu scăderea încrederii în sine şi evitarea relaţionării sociale.

Implantologia rezolvă aceste probleme prin înlocuirea dinţilor lipsă cu ajutorul implanturilor dentare ce pot fi considerate o a 3-a dentiţie.

Implantul dentar este o rădăcină artificială, ”un șurub” metalic din titan  introdus în osul maxilar sau mandibular sub anestezie locală, printr-o intervenție chirurgicală complet nedureroasă. După o perioadă de osteointegrare de  4 – 6 luni se realizează lucrarea protetică definitivă (coroană, punte, proteză). În perioada osteointegrării pacienții pot beneficia de lucrări protetice provizorii.

Implanturile dentare au devenit tratamentele protetice cu succesul cel mai mare pe plan mondial, refăcând morfo-funcţional aparatul dento-maxilar şi îmbunătăţind remarcabil calitatea vieţii pacienților, la un preţ comparabil cu cel al lucrărilor protetice tradiţionale.

Dacă aveţi nevoie să înlocuiţi unul sau mai mulţi dinţi, implantul este o alternativă mult mai bună decât tradiţionala punte dentară deoarece nu implică şlefuirea dinților vecini edentaţiei, fiind mult mai fiziologic şi mai estetic. În cazul în care sunteţi edentat total şi purtător de proteză acrilică clasică, implanturile vă pot îmbunătăți mult viaţa, ele putând susţine o proteză cu capse, proteză care este mult mai stabilă și confortabilă.

Tipuri de implanturi dentare recomandate:

Clinica DENTOTAL a selectat cele mai bune implanturi existente pe piața mondială, punând la dispoziția pacientului implanturi adaptate la nevoile specifice ale acestora, cu un raport calitate/preț foarte bun.

Implant STRAUMANN – produs de Straumann Group-Elveția.

1329327811707Reprezintă în momentul de față cel mai performant sistem de implanturi existent pe piață.

Dacă doriți să beneficiați de o lucrare protetica pe implanturi într-un timp cât mai scurt, Straumann  vine în sprijinul dumneavoastră cu implantul Straumann SLActive  ( Sandblasting with large grit followed by acid etched).

Straumann SLActive

straumannprezintă o nouă tehnologie de tratare a suprafeței implantului prin sablare și gravare acidă. Astfel suprafața implantului devine hidrofilă, atrăgând rapid celulele sangvine și osoase, osteointegrarea realizându-se rapid. Studiile de specialitate au arătat că la implantul SLActive se formează cu 60% mai mult os după primele 2 săptămâni de la implantare, comparativ cu implanturile clasice.

bl_implant_hires Straumann SLActive - “Pur și simplu mai bine”:

  • reduce timpul de vindecare la 6-8 săptămâni.
  • osteointegrare rapidă, stabilitate în special în stadiul incipient; siguranță crescută
  • protezare rapidă

 

nobel-biocareImplant NOBEL BIOCARE (Suedia)

Implant produs de compania suedeza  Nobel Biocare ce dispune de un tezaur de 45 de ani de   cercetări științifice și inovații în stomatologia restaurativă și estetică.

Implantul are caracteristici specifice unice ce conferă beneficii extraordinare: stabilitate inițială, osteointegrare rapidă, conservarea țesuturilor moi, fiind un implant ideal pentru zonele estetice.

Implantul Nobel Biocare Active are suprafața tratată special pe toată lungimea pentru obținerea unei legături os-implant cât mai bune. Indicația lui specială este pentru zone cu densitate osoasă scăzută.
Nobel-Biocare-Chicago-Oral-Surgeon-Certified-Speaker
Nobel Biocare este un implant ce înglobează cea mai avansată tehnologie, motiv pentru care pacienții primesc garanție pe viață, aceasta fiind valabilă la nivel internațional.

 

Alpha BioImplant  ALPHA BIO (Israel)

Atunci când bugetul este limitat puteți beneficia de tratamente  protetice prin implanturi dentare la preturi mai mici cu ajutorul implanturilor Alpha Bio produse de firma  Alpha Bio Tec (care a fost preluată de către Nobel Biocare în 2008).

Formula sa – cost redus / calitate foarte bună  face ca implantul să fie vândut în peste 40 de țări cu o rată globală de succes clinic de 98,3%.