Albire dentară - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Albire dentară

Albire

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară este un procedeu de cosmetică stomatologică foarte căutat de pacienții cu colorații inestetice apărute pe dinţi ca urmare a consumului exagerat de cafea, ceai, vin roşu, tutun și alte alimente ce conţin coloranţi artificiali.

O vizită la cabinetul stomatologic vă poate reda zâmbetul alb si strălucitor. După o consultaţie și o evaluare stomatologică, după detartraj, periaj profesional și air-flow, medicul stomatolog vă poate recomanda una din metodele de albire: albire profesională în cabinet sau la domiciliu.

Cum se realizează albirea dentară în cabinet?

Albirea profesională este cel mai rapid mod de albire care se realizează cu ajutorul unei lămpi pentru albire cu lumina UVA care activează gelul de albire special ce pătrunde în smalţ și albeşte dinţii. Gelul pe baza de peroxid  de hidrogen sau carbamidă de  concentraţie ridicată este acceptat de Asociaţia Dentiştilor din America (ADA). Durata tratamentului este între 15 minute și 1 oră, dinţii albindu-se semnificativ câteva nuanţe (până la 8 nuanţe – în funcție de timpul de acţiune). Albirea dentară în cabinet are o durată de 2 ani cu recomandarea că pacientul să o întrețină acasă cu paste de dinți speciale după albire sau geluri de albire de concentraţie scăzută aplicate în gutiere. Rezultatul final al albirii se observă în câteva zile. În situația în care dinții frontali prezintă obturații coronare, acestea vor necesita înlocuirea după aproximativ 2 săptămâni, când se va stabiliza culoarea dinților albiți. De asemenea, alegerea culorii pentru o lucrare protetică frontală se va face tot după acest interval de timp.

Cum se realizează albirea la domiciliu?

Medicul stomatolog vă poate recomanda o albire la domiciliu care se realizează cu ajutorul unor geluri pe baza de Peroxid de  Hidrogen sau Carbamidă de concentraţie scăzuta aplicate pe dinți cu ajutorul unor gutiere speciale realizate în cabinet. Durata tratamentului la domiciliu poate varia: minim 2 săptămâni cu recomandarea ca gutiera să fie folosită zilnic 4-6 ore sau pe toată perioada nopţii.

Contraindicaţii:

  • gravide și femei care alăptează;
  • persoane cu afecţiuni gingivale;
  • dinţi cu sensibilitate exagerată la stimuli termici;
  • dinţi cariaţi sau plombaţi.