Remodelare estetică a conturului gingival - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Remodelare estetică a conturului gingival

Când se realizează remodelarea gingivală?

Dacă gingiile dumneavoastă sunt îngroşate (hipertrofie gingivală), au un contur neregulat și acoperă prea mult din suprafaţa dinţilor, aceştia pot părea prea scurţi și laţi, afectând fizionomia mai ales atunci când zâmbiţi. Corectarea acestui defect se poate realiza înaintea efectuării unui tratament protetic (faţete ceramice, coroane ceramice) sau independent atunci când dinții dvs sunt corect aliniaţi și nu au suferit distrucţii coronare sau traumatisme. În urma acestei intervenţii dinţii par mai lungi și conturul gingival este regulat, zâmbetul dvs. atingând perfecţiunea.

remodelare gingivala 2

Cum se realizează remodelarea gingivală?

Procedura este simplă și constă în îndepărtarea gingiei în exces printr-o manoperă chirurgicală, sub anestezie locală.

Se poate interveni numai asupra gingiei - gingivoplastie sau asupra gingiei și osului - gingivoalveoloplastie, astfel realizându-se o elongare coronară.

Vindecarea este rapidă după această intervenţie, în funcţie de amploarea ei, de la câteva zile la maxim 3 săptămâni. În situaţia în care dinţii trebuie acoperiţi cu faţete sau coroane ceramice, amprentarea pentru lucrarea protetică se realizează la sfârşitul perioadei de vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>