Coroane ceramice pe suport de zirconiu - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Coroane ceramice pe suport de zirconiu

Coroanele ceramice pe suport de Zirconiu

Zirconiul este un material revoluţionar, rezistent, un diamant sintetic, care a fost folosit prima oară în ortopedie pentru proteze de şold. În stomatologie a fost folosit începând cu anii 1990.

Avantajele unei coroane ceramice pe suport de Zirconiu:
Ceramica pe zirconiu

  • Zirconiul este un material biocompatibil (absolut bioinert) care nu provoacă reacţii alergice, nu corodează și astfel nu apare acel lizereu (dungă) cenușie la marginea gingivală a coroanei.
  • Zirconiul are rezistență la presiune mai mare decât a metalului (suportă forţe masticatorii mari)
  • Zirconiul are o transluciditate similară cu a dinţilor naturali, lumina reflectându-se la fel ca la un dinte natural, obţinându-se astfel o estetică superioară.
  • Zirconiul este inert din punct de vedere termic, nu conduce căldura, astfel încât variaţiile termice nu sunt transmise pulpei dentare, putându-se astfel utiliza și pe dinţi vitali (cu nerv).
  • Zirconiul este un material uşor care permite ca pacientul să se acomodează rapid cu coroana ce devine insesizabilă. Este recomandat în cazul punţilor cu mai mulţi dinţi.
  • Precizia coroanei ceramice pe suport de Zirconiu este garantată prin realizarea lucrării de către computer (tehnica CAD-CAM)

Singurul dezavantaj al coroanelor pe suport de Zirconiu este preţul ridicat datorită tehnologiei și a faptului ca Zirconiul este un material de calitate, scump.

Coroana dentară pe suport de Zirconiu rezolvă problema estetică fiind recomandată în special pe dinţii frontali dar și în zone laterale. Plasată lângă un dinte natural este greu de diferențiat de acesta datorită translucidităţii sale.