Periaj profesional - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Periaj profesional

Care este diferenţa între periajul profesional şi cel făcut la domiciliu?

Periajul profesional este o măsură de prevenţie care trebuie făcută cel puţin o data la 2 luni atunci când igiena dentară este deficitară, când sunteţi fumător sau consumaţi alimente și lichide ce pot colora suprafaţa dinţilor.

Periajul profesional are rolul de a îndepărta placa bacteriană de pe suprafața dinţilor precum şi discromiile dentare externe cauzate de alimente, fumat, consum excesiv de ceai, cafea, vin roșu.

Ce este placa bacteriană?

Placa-bacterianaPlaca bacteriană este un depozit alb-gălbui, aderent la suprafaţa dinţilor, în special la baza lor. Poate fi prezentă şi pe suprafaţa plombelor sau a lucrărilor protetice.  Placa bacteriană începe să se formeze după aproximativ o oră de la periaj, chiar și în lipsa alimentației. Este factorul favorizant în apariţia cariilor dentare şi în special a gingivitei ( inflamarea şi sângerarea gingiilor), primul pas spre parodontopatia marginală.

Placa bacteriană, care este mai „veche” nu mai poate fi îndepărtată prin simplu periaj la domiciliu sau clătire abundentă cu jet de apă, ci este nevoie de un periaj profesional.

Cum se execută periajul profesional?

periaj profesional stomatologPeriajul profesional se execută în cabinetul stomatologic cu o periuţă montată la piesă şi o pastă specială, asigurând astfel o igienizare mult mai profundă şi o lustruire a suprafeţei  dinţilor.

Cum, cât, cu ce pastă mă spăl?

 Întrebări frecvente la care îţi vor răspunde asistentele de profilaxie din echipa Dentotal Clinic. Veţi fi instruit şi educat pentru efectuarea unui periaj corect şi urmărit îndeaproape dacă ţi-ai însuşit tehnica corecta de periaj.