Sunt radiografiile daunatoare?
Nu. Echipamentul nostru este astfel proiectat incat sa minimalizeze expunerea pacientului. Radiografiile nu sunt facute automat niciodata, iar decizia este bazata pe experienta clinica a dentistilor. Toate aparatele noastre au filtre care opresc trecerea radiatiilor, iradierea fiind mai mica de 0,01s. De asemenea avem cele mai rapide filme posibile cu ajutorul carora se micsoreaza timpul de expunere.
Cum se face sterilizarea instrumentelor?
Noi ne dedicam protectiei si sanatatii dumneavoastra. Sterilizarea instrumentelor, acelor, frezelor si a piesei de mana se face dupa fiecare pacient. Frecvent testam antimicrobian podelele si blaturile si monitorizam tehnica sterilizarii pentru a ne asigura de eficienta acestora.
Cat de des ar trebui sa merg la consultatie si, deasemenea, sa imi fac un detrartaj?
O consultatie ar trebui facuta o data la 6 luni, iar un detartraj este recomandat in functie de istoricul pe care il aveti, trebuie facut de 2-3 ori pe an.
Ce inseamna cand gingiile imi sangereaza cand ma periez sau folosesc ata dentara?
Acesta este un semn de avertizare al bolii gingiilor si trebuie tratat inca din stare incipienta. Sangerarea duce la pierderea dintilor, care cel mai frecvent se produce in absenta durerii, facand astfel ca acest semn sa fie primul simptom in detectarea bolii.
Este tratamentul stomatologic dureros?
Nu. Cand sunt folosite tehnicile corect, cele mai multe tratamente pot fi chiar confortabile si fara dureri. Noi folosim cea mai moderna si eficienta tehnica de controlare a durerii.
Este posibil sa imi pastrez dintii si gingiilie sanatoase?
Da. Cu un tratament dental adecvat combinat cu o excelenta igiena orala, dintii dumneavoastra, pot rezista toata viata. Amintiti-va sa va periati zilnic dintii si deasemenea sa folositi ata dentara. Acest lucru va ajuta sa aveti un risc scazut de imbolnavire a gingiilor si de pierdere a dintilor.