Sigilare - Dentotal Clinic

Servicii stomatologice Dentotal Clinic

Sigilare

Ce este sigilarea?

Sigilarea este o metodă de prevenţie a cariei de pe suprafața dinţilor ce prezintă sanţuri si fosete ( molari și premolari).

Cum se realizează sigilarea?Sigilare

Procedura este total neinvazivă, nu se foloseşte freza, nu este dureroasă și durează doar câteva minute pentru fiecare dinte în parte. Dinţii sunt curăţaţi prin periaj profesional și air flow și apoi se aplică sigilantul care este întărit cu ajutorul unei lămpi cu ultraviolete. Sigilantul este un material ce conține particule de fluor ce se eliberează treptat în timp. Rolul lui este de a forma o barieră ce ține la distanţă alimentele, respectiv bacteriile care dezvoltă caria dentară și de a contribui la mineralizarea suprafeţelor dentare.

Când este recomandată sigilarea?

Sigilarea este recomandată în primul rând copiilor după apariţia dinţilor permanenţi, respectiv după vârsta de 6 ani. Molarul de 6 ani este primul dinte pe care poate să apară caria dentară datorită faptului că la această vârstă copii nu au însușită o tehnică de periaj corectă și pe suprafaţa lui pot rămâne resturi alimentare. El este primul dinte care ar trebui sigilat. Sigilarea se poate efectua și la persoanele adulte. La aceștia sigilarea se poate realiza pe dinţii care nu prezintă carii ( molari, premolari).

Sigilarea durează aproximativ doi ani, durata fiind influenţată și de tipul de alimentaţie și mai ales de igiena dentară. Recomandarea este controlul periodic la 6 luni pentru a verifica dacă între materialul de sigilat și dinte au apărut fisuri prin care pot pătrunde resturi alimentare.